01.07.2015.

Visoka tehnologija kompanije Nokian Tyres vozačima nudi istinske prednosti

Letnji pneumatici za SUV vozila

Novi SUV letnji pneumatici kompanije Nokian Tyres obezbeđuju maksimalnu čvrstoću i životni vek zahvaljujući primeni visoke tehnologije u izradi bočnih zidova od aramida i oni su već pobednici na testovima. Nokian tehnologija izrade bočnog zida od aramida pruža zaštitu od habanja, oštećenja i zasecanja.

Aramid ojačava pneumatike i spašava živote. Ova izuzetno čvrsta vlakna su se najbolje dokazala u avionskoj i vojnoj industriji. Kod SUV pneumatika dolazi do česte pojave oštećenja bočnog zida. Nokian Tyres je prvi proizvođač pneumatika koji koristi aramid u bočnom zidu. Novi Nokian SUV letnji pneumatici Nokian Line SUV i Nokian zLine SUV već sada poseduju visoko tehnološki aramid za maksimalnu bezbednost. A to nešto znači.

Nokian Line SUV je pobednik na testovima časopisa „Auto Bild allrad“, dok je Nokian zLine SUV pobednik na testovima časopisa „OFF ROAD“

Nokian SUV letnji pneumatici su već pobednici na testovima. Nokian Line SUV je pobednik na testu SUV letnjih pneumatika nemačkog časopisa „Auto Bild allrad“ za 2015. godinu sa najboljom ocenom „odličan“ kao i kod časopisa „auto TEST“. Nokian zLine SUV je pobednik na testu časopisa „OFF ROAD“ sa najvišom ocenom „posebno vredan preporuke“. Nokian Line za kamione je pobednik na testu letnjih pneumatika za 2015. godinu kod nemačkog automobilskog kluba ADAC i nemačke organizacije potrošača „Stiftung Warentest“, dobivši najbolju ocenu „dobar“ čime je postao „posebno vredan preporuke“.

„Odlično prijanjanje na mokrom, kratak put kočenja na mokrom, izbalansiran letnji pneumatik“ to su „prednosti“ Nokian Line SUV letnjeg pneumatika kod časopisa „Auto Bild allrad“. Najbolje ocene na testu dobija kako na na mokrom tako i na neutvrđenim putevima i terenu. „Ukupna ocena odličan“ glasi predikat nemačkog 4x4 časopisa „OFF ROAD“ za pobednika na testu Nokian zLine SUV. „Prednosti: Nokian postiže u pogledu kočenja i upravljivosti na suvoj i mokroj podlozi maksimalne rezultate.“Dinamičan hendling, visoka preciznost upravljanja, siguran u terenskim uslovima, kratak put kočenja na mokrom“ glase pohvale nemačkog automobilskog časopisa „auto TEST“ za Nokian Line SUV.

Kompanija Nokian Tyres iz Finske je kao izumitelj zimskog pneumatika prevashodno poznata po svojim izuzetnim zimskim pneumaticima, kao nosioc svetskog rekorda i lider na polju tehnologije. I uvek iznova ostvaruju letnji pneumatici vrhunskog brenda Nokian pobede na testovima.

Prijatan komfor u vožnji i sportsko upravljanje

Novi Nokian Line SUV letnji pneumatici za svestranu SUV upotrebu pružaju prijatan komfor, visoke performanse i snažno prijanjanje na mokrom kod malih i srednjih SUV vozila. Ovaj pneumatik se neumorno kotrlja, jer poseduje ekstremno dug životni vek zahvaljujući svojoj izuzetno čvrstoj Nokian tehnologiji izrade bočnih zidova od aramida. Prema podacima proizvođača automobila, na testu kočenja na mokrom se Nokian Line SUV zaustavlja 3,4 metara ranije u odnosu na njegove vrhunske konkurente, dakle za jednu celu dužinu SUV automobila. Osim toga ovaj pneumatik sa klasom efikasnosti potrošnje goriva B troši malo goriva, u poređenju sa njegovim vrhunskim konkurentima sa klasom efikasnosti potrošnje goriva F, tako da vozač može da uštedi do 43358 dinara na benzinu.

Sportski Nokian zLine SUV letnji pneumatik pruža precizno upravljanje, maksimalnu čvrstoću, bezbednost u ekstremnim uslovima i ogromno uživanje u vožnji za najveća SUV vozila. Njegova Nokian visoka tehnologija izrade bočnih zidova od aramida su garancija za izuzetno dug životni vek. Uz najbolje moguće prijanjanje na mokrom ovaj pneumatik omogućava bezbednu vožnju i po kiši.

 „Vozači žele da uživaju u snazi svojih SUV vozila a dodatno žele da imaju dugživotni vek pneumatika uz precizan i komforan osećaj u vožnji“, kaže Juha Pirhonen, direktor razvoja kompanije Nokian Tyres. „Vlakna od aramida daju izuzetnu čvrstoću bočnom zidu tako da on postaje otporniji na udare i usecanja koja mogu da oštete pneumatik i dovedu do zaustavljanja automobila.“

Nokian SUV letnji pneumatici sa Nokian Tyres Satisfaction nude se u mnogim dimenzijama od 15 do 22 cola kod vulkanizera za zamenu pneumatika, takođe i sa felnama kao kompletni točkovi.

43358 dinara uštede na benzinu uz Nokian Line SUV sa klasom efikasnosti potrošnje goriva B u poređenju sa njegovim vrhunskim konkurentima iz klase efikasnosti potrošnje goriva F izračunato je na osnovu ”kalkulatora za uštedu goriva” Evropske komisije

60 000 km pređenih kilometara sa novim pneumaticima, 8,0 l/100 km prosečna potrošnja benzina, 141,90 dinara/l. prosečna cena super benzina u Srbiji, poboljšanje u pogledu kategorije na oznaci sa F na B

http://ec.europa.eu/energy/en/topics/energy-efficient-products-and-labels/tyres

https://www.adac.de/infotestrat/adac-im-einsatz/motorwelt/benzinpreis_ausland.aspx