12.11.2015.

Test svesezonskih i zimskih pneumatika

Nokian Weatherproof svesezonski pneumatik za sve vremenske uslove pobednik je na testu časopisa „Auto Zeitung“ i Nokian WR SUV 3 zimski pneumatik na testu časopisa “Off Road”

Pobednik na testu Nokian Weatherproof postigao je najbolje performanse na snegu i mokrom kolovozu na testu svesezonskih pneumatika časopisa„Auto Zeitung“ za 2015. Godinu. Najveći broj poena osvojio je novi svesezonski pneumatik kompanije Nokian Tyres između ostalog i na testu za buku. Nokian Weatherproof je takođe pobednik na testu svesezonskih pneumatika televizijskog kanala VOX TV. Nokian WR SUV 3 je ubedljivi pobednik na testu zimskih pneumatika nemačkog časopisa“Off Road” 4x4-Magazina za 2015. godinu. Nokian Tyres, najseverniji proizvođač pneumatika na svetu, ostvario je preko 25 pobeda na uporednim testovima zimskih pneumatika u Nemačkoj, Skandinaviji i Rusiji.

Na snegu,  „Nokian je najbrži i najstabilniji pneumatik na testu“, ocena je vozača koji je testirao Nokian Weatherproof. Na snežnoj lapavici, pneumatik za sve vremenske uslove vodećeg svetskog specijaliste za zimske pneumatike, postigao je najveći mogući broj poena.

„Maksimalna bezbednost pri akvaplaningu, kratak put kočenja, dobro prijanjanje na mokrom, izvanredne sigurnosne vozne karakteristike“, navodi se u odličnoj oceni ispitivanja na mokrom kolovozu časopisa „Auto Zeitung“ za Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove, na testu pneumatika za sva godišnja doba.

„Precizno upravljanje, predvidivo ponašanje u vožnji – čini Nokian poletnim.“ Ovi rezultati su postignuti na ispitivanju na suvom kolovozu.

„Nokian Weatherproof je na snegu i mokrom postao merilo vrednosti – pobednik na testu”, navodi se u obrazloženju povodom pobede Nokian Weatherproof na testu svesezonskih pneumatika.

8 svesezonskih pneumatika u dimenziji 185/65 R15 T/H M+S testirano je na automobilu Opel Corsa. Auto Zeitung“ spada u vodeće nemačke automobilske časopise i poznat je po veoma temeljnim izveštajima o sprovedenom testiranju.

Nokian Weatherproof za sve vremenske uslove je takođe pobednik na testu svesezonskih pneumtika časopisa “Auto Express”

 

Nokian Weatherproof je pobednik i na testu svesezonskih pneumatika britanskog automobilskog časopisa „Auto Express“, sestrinskog časopisa nemačkog „AutoBild“ izdanja. Sa njegovim „izvanrednim osobinama na snegu i veoma mokrom kolovozu“ novi pneumatik za sva godišnja doba kompanije Nokian Tyres ostvario jepobedu sa predikatom „Auto Express Najbolja kupovina 2015”. Izuzetne osobine Nokian Weatherproof pneumatika na snegu i veoma mokrom kolovozu konačno su zapečatile pobedu, navodi se u časopisu „Auto Express“. Vrhunski pneumatik je kao prvoplasirani dobio najbolju ocenu u disciplinama „ponašanje prilikom kočenja na snegu“, „prijanjanje na snegu“, „kružno na snegu / bočno vođenje“, „akvaplaning uzdužno“ i „kružno na mokrom / bočno vođenje“. 6 evropskih vrhunskih celogodišnjih pneumatika u dimenziji 205/55 R 16 testirao je „Auto Express“ na automobilu VW Golf.

 

Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove je takođe pobednik na testu celogodišnjih pneumatika televizijskog kanala VOX TV.

Na testu celogodišnjih pneumatika televizijskog kanala VOX TV u njegovom automobilskom časopisu „auto mobil“ 2015 pobedio je Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove. „1. Nokian“ glasi postignuti rezultat sa najboljom ocenom na testu „vredan preporuke“. „Za zimske vremenske uslove preporučuje se Nokian bez ikakvih ograničenja.“

U zimskim uslovima je Nokian bio najbolji.Rezultat testa po snegu:„1. Nokian“, „najbolji kandidat“. Veoma dobro kočenje po snegu utvrđeno je na testu Nokian Weatherproof pneumatika. „Vožnja u krivinama po snegu“ U ovoj disciplini ubedljivo vodi Nokian pneumatik za sve vremenske uslove „Izvanredna interakcija sa upravljačem, mogu precizno da vozim u krivini i da sa lakoćom ubrzam“, navodi rukovodilac „auto mobil“ testa Albert Königshausen. Prilikom upravljanja kroz krivine vozač koji koristi Nokian ostaje na idealnoj putanji. Nokian se ističe dobrom upravljivošću. Iznenađujuće dobro prijanjanje po snegu pneumatika za sve vremenske uslove, sa njim se dobro ubrzava i bezbedno savladava uspon na uzbrdici.

Dobro kočenje na mokroj podlozi pa prema tome i visoki stepen bezbednosti rezultat je testa za Nokian Weatherproof.Testovi upravljanja po mokrom kolovozu pokazuju: Nokian se ponaša najbolje.”Ja mogu veoma lepo da održavam pravac u krivini, autom se prilikom skretanja upravlja neutralno, baš onako kako to i treba da bude“, ističe pohvalno rukovodilac testa.

Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove ima najkraći put kočenja na suvom kolovozu.On je za 3 metra kraći od najgoreg svesezonskog pneumatika.

Dobra otpornost na habanje i velika kilometraža Nokian pneumatika potvrđena je na dugoročnom testu habanja.

6 svesezonskih pneumatika u dimenziji 205/55 R16 testirano je na automobilu VW Golf.

Nokian WR SUV 3 zimski pneumatik je očigledni pobednik na testu zimskih pneumatika časopisa Off Road“ i „SUV Magazin“

 

Zimski pneumatik Nokian WR SUV 3 je očigledni pobednik na testu zimskih pneumatika časopisa “Off Road” 4x4-Magazin za 2015. godinu kao i časopisa „SUV Magazin“. Najbolja ocena sa predikatom „posebno vredan preporuke“ glasi njegov vrlo ubedljivi rezultat. Najvišu prosečnu ocenu u svim kategorijama po snegu, ledu, mokrom i suvom postigao je Nokian WR SUV 3.

Njegove „Prednosti: Nezavisno od vrste podloge - nivo prijanjanja je visok, a upravljivost doprinosi apsolutnoj bezbednost za svakoga." Redakcija dodeljuje Nokian WR SUV 3 po snegu i poledici veoma pozitivnu ukupnu ocenu, “visoka preciznost upravljanja“. I na mokrom i suvom postiže najbolju ukupnu ocenu, „ čvrsto prijanjanje, perfektna kontrola u graničnim situacijama“.

Po pitanju upravljivosti u svakoj situaciji Nokian je ubedljivo pokazao gde su poboljšanja moguća: I kada ga gonimo pod punim gasom ili teramo povećanom brzinom kroz krivine – Finac ostaje opušten. On omogućava precizno upravljanje, reaguje i na najmanje pomeranje volana.“

Inovativni Nokian WR SUV 3 je prvi zimski pneumatik na svetu u klasi AA koja se odnosi na prijanjanje na mokrom i na efikasnost u potrošnji goriva a u tim kategorijama dostiže najbolju klasu A u skladu sa propisom o etiketiranju pneumatika. Skraćuje put kočenja na mokrom čak i do 18 metara i štedi potrošnju goriva do 0,6 litara/100 km (veličina 265/50 R19 V).

5 zimskih SUV pneumatika testirali su časopisi „Off Road” i „SUV Magazin“ u veličini 245/65 R17 na VW Amarok Canyon automobilu.

 

Novi zimski pneumatik Nokian WR D4 je „veoma vredan preporuke“ i drugi na testu za zimske pneumatike časopisa „Auto Zeitung“

 

Novi zimski pneumatik Nokian WR D4 je „veoma vredan preporuke“ i drugi je na testu za zimske pneumatike časopisa „Auto Zeitung“ za 2015.godinu. Jedan „izuzetno jak nastup … u svim vrednovanim oblastima" ostvario je Nokian WR D4, ističe se u časopisu „Auto Zeitung“: Nokian WR D4 ističe se sa kratkim putem kočenja i jakim prijanjanjem na snegu. Kreće se bezbedno u „graničnim situacijama“. Na mokrom kolovozu impresionira „Nokian sa dobrim usporavanjem i kasnijom pojavom akvaplaninga. Kreće se „agilno u graničnim situacijama“ i omogućava „vrlo spontano manevrisanje.“ U kategoriji „na suvom kolovozu“ zasenio je sve ostale kandidate".

Nokian WR D3 je sa „najboljom ocenom na snegu“ vredan preporuke na testu zimskih pneumatika auto kluba ADAC za 2015. godinu sa ocenom „dovoljan“. Među 19 testiranih pneumatika Nokian WR D3 osvaja četvrto mesto sa dobrim pojedinačnim ocenama za kategorije „suva podloga“, „mokra podloga“, „led“, „potrošnja goriva“ i „habanje“.

Finski Nokian Tyres kao višestruki pobednik na testovima, izumitelj zimskog pneumatika, nosioc svetskog rekorda i inovativni predvodnik nudi najbezbednije pneumatike.

Nordijski Nokian Hakkapeliitta zimski pneumatik izvanredan na testovima upoređenja – preko 20 pobeda na testovima

Za oštru nordijsku zimu razvijeni Nokian Hakkapeliitta zimski pneumatici ubedljivi su pobednici na testovima upoređenja automobilskih časopisa u Skandinaviji i Rusiji. Pneumatik Nokian Hakkapeliitta 8 sa šiljcima, i Nokian Hakkapeliitta R2 zimski pneumatik bez šiljaka pobedili su na preko 20 testova zimskih pneumatika u Finskoj, Švedskoj, Norveškoj i čak u Rusiji.

Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove– za udobnu i bezbedniju vožnju tokom cele godine – 2u1

 

Nova familija High-Performance Nokian Weatherproof pneumatika za sve vremenske uslove okončava redovni rulet zamene pneumatika, koji svakoga leta i zime nervira vozače. Nokian Weatherproof pneumatici za sve vremenske uslove su u istoj meri pravi 2u1 zimski i letnji pneumatici. Multitalent Nokian Weatherproof zimski + letnji pneumatik osmišljen je za vozače koji žele da voze bezbedno po snegu i lapavici, i da se isto tako efikasno i bez poteškoća kreću i tokom leta. Dok su uobičajeni svesezonski pneumatici u stvari letnji pneumatici sa nekim zimskim osobinama, Nokian Weatherproof je pravi zimski pneumatik za Srbiju i ujedno vrhunski letnji pneumatik.

Univerzalni finski pneumatici za sve vremenske uslove pružaju dugovečne performanse za moderna osobna vozila, SUV, poluteretna i dostavna vozila. Sve veličine ovog univerzalnog pneumatika za sve vremenske uslove su zvanično odobrene kao zimski pneumatici i poseduju simbol pahuljice (3PMSF).

Nova familija Nokian Weatherproof pneumatika 2u1 za sve vremenske uslove nudi jedan od najvećih proizvodnih programa na tržišnom segmentu svesezonskih pneumatika u veličinama od 13 do 18 cola u brzinskim klasama T (190 km/h), H (210 km/h) do V (240 km/h). Mnoge veličine nose oznaku XL pa prema tome imaju najveću moguću nosivost.Novi Nokian Weatherproof C je posebno razvijen za transportere, dostavna i poluteretna vozila sa širokim spektrom veličina od 14 do 16 cola u brzinskim klasama R (170 km/h) do T (190 km/h). U ponudi se nalaze različiti modeli gazeće površine kako za veća vozila tako i za lakša opterećenja.

Nokian Tyres predstavlja prvi zimski pneumatik na svetu u klasi A za prijanjanje na mokrom za putnička vozila, Nokian WR D4

Novi Nokian WR D4 pneumatik za osobna vozila poseduje najbolje prijanjanje na mokrom u klasi A oznake pneumatika i nudi kao šampion u prijanjanju jedinstvene inovacije.Ovaj svestrani kameleon kreće se na zimskom kolovozu u istoj meri bezbedno po mokrim i po snegom zavejanim putevima. Ovaj uzvišeni vladar nad zimskim uslovima Nokian WR D4 iz kompanije koja je pionir na planu zimske bezbednosti prijanja čvrsto po kiši, snegu i lapavici i ima najkraći put kočenja u promenljivim srpskim zimskim vremenskim uslovima. Nokian optimirani profilni blokovi lamela i Nokian gumena smeša silike za prijanjanje na snegu i mokroj podlozi pružaju punu kontrolu upravljanja i čvrsto prijanjanje u ekstremnim situacijama. Sveobuhvatni program Nokian WR D4 za različite veličine dostupan je u dimenzijama od 14 do 20 cola u brzinskim klasama Q (160 km/h) do W (270 km/h).

www.nokiantyres.com

Trgovinski lanac zap neumatike servisna mrežVianor kompanije Nokian Tyres:

http://vianor.com/