01.06.2016.

Reifen 2016 Essen

Reifen 2016 Essen, vodeći svetski sajam, okupio je ove godine 675 izlagača iz 43 zemalje, koji su pokazali najviša dostignuća iz oblasti industrije pneumatika i prateće opreme. Sajam je postavio novi lični rekord po pitanju broja izlagača, a takođe i rekord po površini izložbenog prostora, zauzimajući po prvi put više od 60.000 kvadratnih metara. Posetioci su mogli da se upoznaju sa kompletnim procesom, od primarne proizvodnje, preko trgovine, do protektiranja i reciklaže. Reifen Essen je izlog za inovacije i izvor novih ideja, kao i mesto okupljanja za donosioce odluka u industriji od 1960 godine. U saradnji sa Automechanika, ovaj sajam je odskočna daska za otvaranje novih tržišta i pojačavanje potencijala prodaje.

Ove godine je primetno jače prisustvo kineskih proizvodjača koji nisu štedeli novac i resurse kako bi pojačali svoj značaj na sajmu i ujedno poziciju na evropskom trzistu.

Nagradu za najbolju tehnologiju i proizvode dobile su kompanija Michelin za liniju guma za kamione i automobile sa potrošnjom goriva A klase i kompanija Bridgestone za pneumatike DriveGuard sistema run-flat. Softverska kompanija 4JET Technologies nagrađena je za najbolji servisni koncept i proces optimizacije. Italijanska kompanija ASE Corghi za prvu na svetu montažnu mašinu za dijagnostiku nagrađena je u kategoriji servisnih stanica.

Kako je Pneumaster već 5 godina ekskluzivni distributer za KUMHO a od prošle godine i premijum kineskih brandova Keter, Nama i Hao Hua to već govori da je long term strategija firme sigurno okrenuta prema sve više dominantnim azijskim proizvodjačima.

Ono što nas je na kraju malo rastužilo kao stalne posetioce ovog prestižnog sajma je to da od 2018-te godine sajam se više neće održavati u Esenu nego će biti premešten u Frankfurt.