09.12.2015.

Pneumaster na prvom radnom sastanku premijera Srbije i članica Nordijske poslovne alijanse

Na prvom radnom sastanku sa predsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, u organizaciji Nordijske poslovne alijanse, razgovaralo se o iskustvima kompanija  iz regiona koje posluju u Srbiji, kako bi se zajedničkim naporima radilo na poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji, i kreiralo bolje poslovno okruženje za sadašnje i  buduće investitore.

Na sastanku su učestvovali: predsednik vlade Aleksandar Vučić, ambasadori nordijskih zemalja u Srbiji iz Kraljevine Danske, Kraljevine Norveške, Republike Finske i Kraljevine Švedske, kao i menadžeri nordijskih kompanija koje su vodeći investitori u našoj zemlji. U ime Nordijske poslovne alijanse u Srbiji na sastanku se obratila prisutnima Jasmina Vignjević, predsednica upravnog odbora Nordijske poslovne alijanse i Menadžerka za saradnju sa državnim institucijama Telenora i Andreja Pavlović, izvršni direktor Nordijske poslovne alijanse.

„Neophodno je da novi Zakon o elektronskim komunikacijama, koji je trenutno u fazi pripreme, reguliše preko granični prenos saobraćaja u skladu sa EU direktivama. To je veoma značajno za dalji razvoj telekomunikacionog tržišta u Srbiji, a stvorilo bi i priliku da Srbija postane regionalni centar za shared servise. Na taj način, povećala bi se konkurentnost naše zemlje u regionu jugoistočne Evrope“ rekla je Jasmina Vignjević, predsednica upravnog odbora Nordijske poslovne alijanse i Menadžerka za saradnju sa državnim institucijama Telenora.

Nordijska poslovna alijansa je neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da postane platforma za razmenu ideja i iskustava nordijske poslovne zajednice u Srbiji. U ovom trenutku broji više od 30 kompanija koje posluju u Srbiji.