22.10.2013.

Od 1. novembra obavezne sve četiri zimske gume

Podsećamo građane da prema novom Zakonu o saobraćaju svako vozilo mora koristiti zimske gume posle 1. novembra u slučaju da je vreme kišovito, ako pada sneg ili ima snega na kolovozu, ili ako ujutru dolazi do pojave mraza.

Kako je ovo druga sezona primene ovih pravila, nadamo se da vozači neće ponovo ostati zatečeni jer su kazne za nepoštovanje zakona od 6.000 do 12.000 dinara za fizička lica i od 100.000 do 800.000 za pravna lica. Osiguravajuća drušva neće priznavati štetu u udesima čak i kada vozač nije kriv, ukoliko nema zimske gume na svim točkovima, jer će se takvo vozilo tretirati kao tehnički neispravno.

Van naseljenih mesta automobil mora imatii i lance za sneg. Letnje gume sa šarom duboljom od 4mm dozvoljene su u suvim uslovima tokom celog zimskog perioda ali ako se odlučite da ostavite letnje gume, to praktično znači da dva od tri dana između decembra i marta nećete smeti da izlazite na ulice. Ako ste proteklih sezona nabavili zimske gume, proverite njihovo stanje. Ako nemate zimske gume ili niste zadovoljni njihovim stanjem, komplet zimskih guma u Pneumaster-u možete nabaviti za manje od 15.000 dinara.

Toplo vreme najavljeno je sve do kraja oktobra, tako da zamenu guma možete ostaviti za predstojeći vikend ili početak naredne nedelje. Ako želite da izbegnete gužve posetite nas već danas, jer se zimske gume mogu voziti cele godine, bez obzira na vreme.