04.11.2014.

Nokian WR je pobednik na testu zimskih pneumatika nemačkog auto časopisa „Auto Bild“ za 2014. godinu

Nokian WR je pobednik na testu zimskih pneumatika nemačkog auto časopisa „Auto Bild“ za 2014. godinu 

Serija pobeda Nokian zimskih pneumatika u srednjoj Evropi i Skandinaviji. Dosad preko 20 pobeda na testovima.

 

Nokian WR je takođe pobednik na testu auto kluba Evropa ACE, GTÜ, „Auto Bild allrad“, „OFF ROAD“ i ARBÖ sa najboljom ocenom „odličan“ i „veoma vredan preporuke“. Prednosti Nokian WR D3 zimskog pneumatika: bezbedno ponašanje u vožnji, kratak put kočenja, jako prijanjanje i brza upravljivost po snegu. Prednosti Nokian WR SUV 3: nepobediv na snegu i ledu, najbolje ocene na snegu, dobre performanse na mokrom i suvom kolovozu, fer cena.

Zimski pneumatik Nokian WR D3 je pobednik na testu zimskih pneumatika za 2014. najvećeg auto časopisa u Evropi „Auto Bild“ sa najboljom ocenom „odličan“. Bezbedno ponašanje u vožnji i kratak put kočenja po snegu vrednovani su vrhunskom ocenom 2+ po snegu. Ovaj zimski Nokian pneumatik je takođe pobednik na testovima za 2014. godinu auto kluba Evropa ACE, te najvećeg nemačkog udruženja samostalnih veštaka za tehnički nadzor i veštačenja motornih vozila GTÜ, nemačkih automobilskih časopisa „Auto Bild allrad“ i „OFF ROAD“ kao i austrijskog automobilskog kluba ARBÖ. Takođe i na ovim testovima postigli su vrhunski finski pneumatici najbolje ocene „odličan“ i „veoma vredan preporuke“.

„Izuzetni uspesi na testovima dokaz su naše izrazite stručnosti u razvoju još sigurnijih zimskih pneumatika za zahtevne i promenljive zimske vremenske uslove. Naše nove inovacije mogu svi da vide i osete u svakodnevnom drumskom saobraćaju“, raduje se Juha Pirhonen menadžerrazvoja proizvoda u kompaniji Nokian Tyres. „Mi svake godine testiramo 20.000 zimskih pneumatika u vlastitom centru za testiranje „Beli pakao“ u gradu Ivalo severno od polarnog kruga.“

Bezbednu vožnju, dobro kočenje i dinamično upravljanje omogućava Nokian WR D3

„Auto Bild“ hvali u zaključnoj oceni Nokian WR D3: Prednosti: Zimski profil sa uravnoteženim, bezbednim ponašanjem u vožnji i kratkim putem kočenja na snegom zavejanim putevima. Dinamično upravljanje, precizno manevrisanje pri skretanju i dobro kočenje na suvom kolovozu. Velika udobnost kod kotrljanja i niska buka prilikom prolaska vozila“. Nijedan nedostatak nije bio ustanovljen kod Nokian pobednika na testu, navodi „Auto Bild“, „broj 1 u Evropi“. Osim ocene 2+ po snegu i za ostalo su u celini dobijene dobre ocene: po mokrom 2, po suvom 2+, troškovi 2-. U nemačkom sistemu školskih ocena 2 znači „vrlo dobar“, ocena 2+ je nešto bolja od čiste dvojke.

Na testovima auto kluba Evropa ACE, GTÜ udruženja za tehnički nadzor i austrijskog automobilskog kluba ARBÖ, Nokian WR D3, proizvod izumitelja zimskog pneumatika, u potpunosti je ispoljio svoje prednosti pre svega u disciplinama prijanjanje, kočenje i upravljivost na snegu. Ovaj pobednik na testu besprekorno je savladao sve bezbedonosne provere na mokrim i suvim pistama. Najviši broj poena u odnosu na sve testirane pneumatike postigao je Nokian zimski pneumatik za kategorije bezbednost zimi, bezbednost na suvom te ekonomičnost / zaštita okoline.

Nokian WR SUV 3: najbolje ocene po snegu, dobar po mokrom i suvom

Automobilski časopis „Auto Bild allrad“ oocenjuje pobednika testa Nokian WR SUV 3: Prednosti: Zimski pneumatik sa najboljim ocenama na snegu i dobrim performansama na mokrom i suvom kolovozu, fer cena. Sa ocenom 1 ističe se na snegu. Nokian je najbolji SUV zimski pneumatik na snegu u odnosu na sve zimske pneumatike: Čvrsto prijanjanje, najviše dejstvo bočne sile pri slalomu, najkraći put kočenja i najviša brzina pri upravljanju. Na suvom kolovozu pobeđuje u kategorijama kočenje i upravljanje.

Nokian WR SUV 3 nepobediv na snegu i ledu

Prednosti: WR SUV 3 je nepobediv na snegu i ledu“, glasi ubedljivi rezultat testa časopisa „OFF ROAD“. Zaključak: Kao i protekle godine pobednik na testu je Nokian WR SUV 3, koji se upravo na snegu i ledu prevazišao konkurenciju. Ukupna ocena 2+, po snegu 1-, po poledici 1, za buku 1. Kako po snegu i poledici tako i po snežnoj lapavici omogućava Nokian SUV zimski pneumatik najčvršće prijanjanje. Nokian WR SUV 3 impresionira pre svega njegovom preciznošću na snegu. Upravljačke komande se munjevito i u potpunosti precizno prenose, a to se pod tako teškim uslovima ne samopodrazumeva. I na poledici ostaje Nokian za konkurenciju nedostižan. Kako pri objektivnim merenjima tako i pri subjektivnom utisku on prednjači ispred svih za jednu dužinu profila.“

Sa „veoma vredan preporuke“ nemački auto časopis “Auto Zeitung“ zimski pneumatik Nokian WR D3 za lične automobile. „Prednosti Nokian WR D3 ispoljavaju se na mokroj i suvoj podlozi“ navodi se u zaključku. Na mokrom kolovozu: Odličan pri sprečavanju akvaplaninga, jako dobar pri kočenju. Blage reakcije na promenu opterećenja u okviru granica tolerancije“. Na suvom kolovozu: „Najkraći put kočenja sa WR D3, jedan od najbržih pri upravljanju. Uravnotežen, dobro prijanjanje“. Na snegu: Dobro prijanjanje sa WR D3“.

Auto Bild“ je na svome velikom testu zimskih pneumatika testirao 50 zimskih pneumatika u dimenziji 225/50 R 17 H/V na automobilu BMW 3. Automobilski auto kluba Evropa ACE, GTÜ udruženje za tehnički nadzor i austrijski automobilski klub ARBÖ testirali su na automobilu VW Golf 10 aktuelnih zimskih pneumatika u dimenziji 205/55 R 16. Automobliski časopis „Auto Bild allrad“ je na automobilu Audi Q5 ispitao 9 zimskih pneumatika u dimenziji 235/65 R 17 H za vozila sa pogonom na svim točkovima. 6 SUV zimskih pneumatika u dimenziji 215/65 R16 102 H ispitao je 4x4-Magazin „Off ROAD“ na automobilu VW Tiguan. 11 svetskih noviteta sa aktuelnim profilima u dimenziji 205/55 R 16 strogo su upoređivani kod automobilskog časopisa „Auto Zeitung“ na automobilu Seat Leon.

Nokian garancija zadovoljstva pruža ugodnost kupcima pneumatika

Pobednik na testu Nokian WR, proizvod izumitelja zimskih pneumatika, nosioca svetskog rekorda i inovativnog predvodnika, dostupan je kod trgovca pneumatika sa Nokian garancijom zadovoljstva kao pneumatik za lične automobile i za SUV u 85 veličina od 13 do 20 cola za brzinske indekse T do W (190 – 270 km/h). Ako neki kupac iz bilo kojeg razloga izrazi nezadovoljstvo sa svojim novim Nokian pneumaticima, može ih u roku od 14 dana kod svojeg trgovca pneumatika zameniti za jedan drugi komplet. Montaža i balansiranje su besplatni. Nokian garancija zadovoljstva nudi daleko više prednosti od uobičajene garancije na proizvode. Ona pruža ugodnost i zadovoljstvo kao sveobuhvatan paket zaštite kupaca.

Nordijski Nokian Hakkapeliitta zimski pneumatici ubedljivi su pobednici na testovima poređenja

Za oštru nordijsku zimu razvijeni Nokian Hakkapeliitta pneumatici ubedljivi su pobednici na testovima poređenja automobilskih časopisa od Skandinavije do Rusije. Pneumatik Nokian Hakkapeliitta 8 sa šiljcima, i Nokian Hakkapeliitta R2 bez šiljaka pobednici su na do sada svim značajnim testovima u Finskoj, Švedskoj, Norveškoj i čak u Rusiji.

www.nokiantyres.com

Trgovinski lanac za pneumatike i servisna mreža Vianor kompanije Nokian Tyres:

http://vianor.com/