23.11.2013.

Nokian WR D3 na zimskim testovima u Nemačkoj

Nokian zimski pneumatik dobio ocenu dobar na testovima zimskih pneumatika za 2013. godinu nemačkog auto kluba ADAC i organizacije za zaštitu potrošača Stiftung Warentest

Sa najboljom ocenom posebno vredan preporuke Nokian se svrstava u red najboljih

Najbolja ocena posebno vredan preporuke nemačkog automobilskog časopisa Auto Motor Sport

Nokian WR D3 zimski pneumatik dobio je najbolju ocenu dobar te je posebno vredan preporuke na testovima zimskih pneumatika za 2013. godinu nemačkog auto kluba ADAC i organizacije za zaštitu potrošača Stiftung Warentest i svrstava se u red najboljih. Nemački auto časopis Auto Motor Sport ocenjuje Nokian WR D3 ocenom posebno vredan preporuke. Sa ocenom dobar dobija Nokian najvišu ocenu na ADAC testu, takođe i Auto Motor Sport dodeljuje mu najbolju ocenu. Njegove prednosti u ADAC testu: + Veoma izbalansiran, + najbolja ocena na suvom kolovozu, +dobar na mokrom i na snegu. Najveći automobilski klub Evrope ne nalazi nikakve nedostatke ovom pneumatiku. Nokianova prednost veoma izbalansiran omogućava sigurnu vožnju automobilom po svim vremenskim uslovima a naročito po lošem vremenu.

Veoma vredan preporuke i drugi pobednik glasi dobijena ocena za Nokian pneumatik iz Finske u nemačkom časopisu Auto Zeitung, a posebno vredan preporuke u časopisu AUTO. U nemačkom Auto BildAuto Bild allrad zavređuje ocenu vredan preporukedobarAuto Bild sportcars.

Novi Nokian WR SUV 3 High Performance zimski pneumatik je pobednik na SUV testu zimskih pneumatika za 2013. godinu nemačkog SUV časopisa OFF ROAD sa najboljom ocenom veoma vredan preporuke. Isto tako prolazi kroz cilj kao pobednik na testu časopisa SUV MAGAZIN.

Sa vredan preporuke ocenjuje autoklub Evropa ACE i GTÜ pneumatik Nokian WR D3 za putničke automobile, a preporučuje ga i gute Fahrt zajedno sa Nokian WR A3.

ADAC ocena dobar za Nokian po snegu, mokrom kolovozu, suvom kolovozu, za potrošnju goriva i habanje

ADAC ocenu dobar postiže Nokian u svim ovim važnim kategorijama testiranja: sneg, mokri kolovoz, suvi kolovoz, potrošnja goriva, habanje. Ocenu dobar u istim kategorijama dodeljuje im takođe i organizacija za zaštitu potrošača Stiftung Warentest. Time rezultati testa potvrđuju već dobro poznate osobine Nokian proizvoda - visok stepen bezbednosti i ekološku prihvatljivost. Sa najboljom ocenom na suvom 1,7 Nokian zimsiki pneumatik pruža pravo zadovoljstvo vozačima koji žele i zimi da voze brzo i bezbedno.

Auto Motor Sport dolazi do rezultata: + Vrhunske vrednosti kod kočenja, precizno ponašanje u vožnji na suvom, bezbedanAUTO utvrđuje iste prednosti. Časopis Auto Zeitung navodi u komentaru: Njegove veoma uravnotežene osobine obezbeđuju finskom zimskom specijalisti Nokian WR D3 drugo mesto na ovom testu. Sneg: Maksimalna vučna sila, veoma stabilno bočno vođenje karakterišu Nokian koji se čak i po snegom zavejanom putu sportski agilno vozi. Ostavlja veoma dobar utisak po mokrom kolovozu. Leži veoma stabilno u krivinama i uliva poverenje.

Za Auto Bild je Nokian WQR D3 jedan od najboljih među najboljima i pravi pobednički tip: Prednosti: Zimski profil sa dobrom preciznosti upravljanja i kratkim putem kočenja na snegom zavejanim i suvim putevima, dobre akvaplaning rezerve, nizak otpor kotrljanjuAuto Bild sportcars ističe: Prednosti: dinamični sportski hendling kvaliteti sa preciznim upravljanjem na suvom kolovozu, kratak put kočenja na suvom. Uravnoteženo bezbedno ponašanje u vožnji na mokroj podlozi. Mali otpor kotrljanjuAuto Bild allrad ističe sledeće Prednosti: veoma visoka bezbednost kod akvaplaninga, na suvom skoro podjednako dobar kao i letni pneumatik.

Preporuka gute Fahrt Empfehlung časopisa za Volkswagen i Audi za Nokian WR D3/A3 glasi: Naročito na snegu Nokian potvrđuje da su Finci vrsni poznavaoci bele čarolije.Tu je vuča prvoklasna a hendling neutralan.Uz to je i podjednako dobar na suvom in na mokrom kolovozu.

Nokian WR SUV zimski pneumatik ima sledeće Prednosti: Performanse na snegu i ledu su izvanredne, na asfaltu uliva apsolutno poverenje. Pun je hvale vodeći časopis za vozila sa pogonom na svim točkovima, terenska i SUV vozila. Nokian: Nepobediv na ledu i sneguveoma neutralan. Najbolje ocene u odnosu na sve testirane pneumatike je Nokian osvojio u svim disciplinama: Sneg 2+, Led 1-, Na mokrom 2+, Na suvom 2+. Ukupna ocena: 2+. Časopis SUV MAGAZIN utvrđuje iste rezultate.

Veoma vredan preporuke glase takođe ocene AMTC Austrijskog moto i touring kluba i TCS Švajcarskog touring kluba za Nokian WR D3, te dobar od austrijskog časopisa za potrošače KonsumentVredan preporuke dodeljuje im austrijski automobilski klub ARBÖ.