28.09.2015.

Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove je pobednik na testu pneumatika časopisa „Auto Express“

Novi Nokian Weatherproof je pobednik na celogodišnjem testu pneumatika britanskog automobilskog časopisa „Auto Express“, sestrinskog časopisa nemačkog „Auto Bild“ izdanja Novi Nokian Tyres pneumatik za sve vremenske uslove sa njegovim „izuzetnim osobinama po snegu i veoma mokrom kolovozu“ ostvario je pobedu sa predikatom „Auto Express najbolja nabavka 2015. godine“. Jedinstveni Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove najsevernijeg proizvođača na svetu objedinjuje pouzdanost i sigurnost na planu zimske bezbednosti Nokian zimskih pneumatika sa besprekornom stabilnošću u vožnji i preciznosti upravljanja Nokian letnjih pneumatika.

Izuzetne osobine Nokian Weatherproofs pneumatika po snegu i veoma mokrom kolovozu su zapečatile pobedu, navodi se u časopisu „Auto Express“. Novi vrhunski pneumatik ostvario je kao prvoplasirani najbolje ocene u disciplinama „ponašanje prilikom kočenja na snegu“, „prijanjanje na snegu“, kružno na snegu / bočno vođenje“, „akvaplaning uzdužno“ i „kružno na mokrom / bočno vođenje“.

Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove postigao je u kategorijama kočenje, prijanjanje i upravljivost na snegu trostruku pobedu sa ocenom 100% i tako je nadmašio čak i zimski pneumatik sa kojim je vršeno poređenje. Pobednik je na testu po snegu zadržao dobro prijanjanje, vodio auto kroz krivine i omogućio vozaču da ranije povećava brzinu a da pri tome ne izgubi kontrolu. Takođe je i pri akvaplaningu po veoma mokrom kolovozu igrao vodeću ulogu, naročito u krivinama.

Auto Express, jedan od najvećih britanskih automobilskih časopisa, testirao je 6 evropskih vrhunskih svesezonskih pneumatika u dimenziji 205/55 R 16 na automobilu VW Golf. Među njima su se nalazili novi Goodyear Vector 4Seasons Gen-2, Pirelli Cinturato AllSeason i Vredestein Quatrac 5. Dodatno je Auto Express uporedio svesezonske pneumatike sa zimskim pneumatikom ContiWinterContact TS850 I letnjim pneumatikom Dunlop Sport BluResponse. Kao pobednik na testu je Nokian Weatherproof u većem broju disciplina postigao bolje rezultate od referentnih zimskih i letnjih pneumatika.

Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove– za udobnu i bezbedniju vožnju tokom cele godine – 2u1

Nova familija High-Performance Nokian Weatherproof pneumatika za sve vremenske uslove okončava redovni rulet zamene pneumatika, koji svakoga leta i zime nervira vozače. Nokian Weatherproof pneumatici za sve vremenske uslove su u istoj meri pravi 2u1 zimski i letnji pneumatici. Multitalent Nokian Weatherproof zimski + letnji pneumatik osmišljen je za vozače koji žele da voze bezbedno po snegu i lapavici, i da se isto tako efikasno i bez poteškoća kreću i tokom leta. Dok su uobičajeni celogodišnji pneumatici u stvari letnji pneumatici sa nekim zimskim osobinama, Nokian Weatherproof je pravi zimski pneumatik za Srbiju i ujedno vrhunski letnji pneumatik.

Univerzalni finski pneumatici za sve vremenske uslove pružaju dugovečne performanse za moderna osobna vozila, SUV, poluteretna i dostavna vozila. Sve veličine ovog univerzalnog pneumatika za sve vremenske uslove su zvanično odobrene kao zimski pneumatici i poseduju simbol pahuljice (3PMSF).

Nova familija Nokian Weatherproof pneumatika 2u1 za sve vremenske uslove nudi jedan od najvećih proizvodnih programa na tržišnom segmentu celogodišnjih pneumatika u veličinama od 13 do 18 cola u brzinskim klasama T (190 km/h), H (210 km/h) do V (240 km/h). Mnoge veličine nose oznaku XL pa prema tome imaju najveću moguću nosivost.Novi Nokian Weatherproof C je posebno razvijen za transportere, dostavna i poluteretna vozila sa širokim spektrom veličina od 14 do 16 cola u brzinskim klasama R (170 km/h) do T (190 km/h). U ponudi se nalaze različiti modeli gazeće površine kako za veća vozila tako i za lakša opterećenja.

Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove –premašuje sva četri godišnja doba 

Nenadmašan na snegu, izvanredno prijanjane čak i na mokrom kolovozu

Permanente vrhunske performanse tokom cele godine

Izuzetno stabilno ponašanje i komfor u vožnji

 

www.nokiantyres.com

Trgovinski lanac za pneumatike i servisna mreža Vianor kompanije Nokian Tyres:

http://vianor.com/