20.03.2014.

Nokian letnji pneumatici pružaju visok nivo bezbednosti i zadovoljstva u zahtevnim uslovima tokom letnjih meseci

Testirane inovacije: Žlebovi kao spremnici vode sprečavaju akvaplaning, tihi žleb dizajn čini da pneumatici budu tiši, novi Nokian indikator dubine profila se lakše očitava. Nokian Z SUV je pobednik na testu letnjih pneumatika za 2014. godinu nemačkog časopisa „SUV-MAGAZIN“

Nokian letnji pneumatik zLine za brzu vožnju i Nokian Line sa snažnim prijanjanjem na mokrom kolovozu pružaju visok stepen bezbednosti i zadovoljstva u zahtevnim uslovima tokom letnjih meseci. Sportski Nokian zLine Ultra High Performance je vrhunski model pneumatika za stabilnu, preciznu i tihu vožnju čak i pri ekstremnim opterećenjima. Brze reakcije pri vožnji i čvrsto prijanjanje na mokrom su osobine koje ovaj pneumatik prikazuje kod brzih sportskih automobila. Nokian Line High Performance letnji pneumatik za snažne automobile i srednju klasu pruža maksimalno prijanjanje i precizno se ponaša u vožnji i to posebno na mokrom kolovozu koji nastaje kao rezultat čestih promena uslova na srpskim putevima. Dobra zaštita od akvaplaninga, prijatan komfor i razumna ekonomičnost su prednosti koje će obradovati svakog vozača. Sada se kod trgovaca pneumaticima može naći šest novih veličina i to Nokian zLine od 17, 18, 19 cola a Nokian Line od 13, 16, 17 cola. Vodeći specijalista za zimske pneumatike Nokian Tyres iz Finske kao vrhunski brend sa ukupno 196 veličina takođe poseduje obiman i raznovrsan program letnjih pneumatika u svojoj ponudi.

Žlebovi kao spremnici vode (Swoop Grooves) efikasno sprečavaju pojavu akvaplaninga

Nokian letnji pneumatici sadrže testirane, jedinstvene inovacije.  Ovi elipsoidni urezi na spoljnom ramenu pneumatika zadržavaju više vode, pošto se zapremina poprečnih kanala povećava. Njihov oblik garantuje da će ovaj čvrst pneumatik imati izuzetno prijanjanje na mokroj podlozi čak i kada bude istrošen. Poprečni kanali su otvoreniji usled čega voda brže otiče. Time se sprečava akvaplaning.

Tihi žleb dizajn (Silent Groove Design) za više komfora u vožnji i duži vek trajanja 

Tihi žleb dizajn (Silent Groove Design) kompanije Nokian donosi više komfora i čini da žlebovi stvaraju manje buke u vožnji. Na zidovima poprečnih žlebova nalaze se okrugle rupe, slične kao na lopticama za golf, koje imaju zadatak da buku u unutrašnjosti vozila i prilikom prolaska vozila smanje na minimum. Ove rupe sprovode strujanje vazduha, apsorbuju zvuk i time sprečavaju da dođe do nastanka neprijatnog pištanja pneumatika. Ovaj dizajn takođe smanjuje otpor vazduha i hladi pneumatik, što kao rezultat daje više pređenih kilometara.

Novi Nokian indikator dubine profila koji se lakše očitava sa upozorenjem od akvaplaninga

Nokian letnji pneumatici sada imaju nov indikator dubine profila na gazećoj površini koji se lakše očitava, i to je patent kompanije Nokian Tyres. Brojevi koji predstavljaju dubinu profila i simbol kapi vode koji upozorava na opasnost od akvaplaninga okrenuti su u pravcu pogleda vozača kada proverava dubinu profila. Kap vode nestaje kada ostane samo još 4 milimetra profila kao upozorenje na povećan rizik od akvaplaninga.

Nokian SUV-pneumatik je pobednik na testu letnjih pneumatika za 2014. nemačkog auto časopisa „SUV-MAGAZIN“

Nokian Z SUV je pobednik na testu letnjih pneumatika za 2014. godinu nemačkog časopisa„SUV-MAGAZIN“ sa „ukupnom ocenom 1-“. U nemačkom vrednosnom sistemu školskih ocena 1 znači „odličan“, 1- je dakle samo za nijansu slabije od čiste jedinice. Prednosti: Nokian postiže u pogledu kočenja i upravljivosti na suvoj i mokroj podlozi najbolje rezultate. „Nokian ubedljivo osvaja prvo mesto: On neposredno reaguje na komande vozača a krivine prolazi kao po šinama. … I na testu kočenja Nokian ubedljivo prednjači. Potrebno mu je 28,63 metara da uspori sa 80 na 5 km/h.“ Bezbedni, snažni Nokian Z SUV sa čvrstim prijanjanjem je kod vulkanizera dostupan u 17 veličina od 17 do 22 cola. Dugotrajan i snažan pneumatik Nokian HT SUV omogućava vozaču uspešno kretanje i po pesku i šljunku. Ovaj pneumatik čvrsto prijanja i direktno reaguje na pokrete volana kako na mokrom tako i na suvom kolovozu. U ponudi se nalazi 21 veličina od 15 do 18 cola.

Pneumatici Nokian su pobednici na testovima letnjih pneumatika za 2013. godinu nemačkih automobilskih časopisa „Auto Bild“ i „auto TEST“

Nokian letnji pneumatici kao višestruki pobednici na testovima pružaju visok stepen bezbednosti i štede gorivo.  Pneumatici Nokian su pobednici na testu letnjih pneumatika za 2013. nemačkog automobilskog časopisa „Auto Bild“ sa najboljom ocenom „odličan“ i časopisa „auto TEST“ sa najboljom ocenom „auto TEST pobednik na testu 2013“. Najbolju ocenu „dobar“, ovaj Nokian pneumatik dobija od nemačkog auto kluba ADAC i organizacije za zaštitu potrošača test Stiftung Warentest. Finac je drugi pobednik kod časopisa „auto motor sport“ sa najboljom ocenom „posebno vredan preporuke“, a kod časopisa „Auto“ dobio je ocenu „odličan“. Ukupno 17 vrlo dobrih i dobrih rezultata ostvarili su Nokian pneumatici na testovima letnjih pneumatika za 2013. godinu u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Na testovima letnjih pneumatika za 2012., Nokian pneumatici su takođe bili pobednik testa kod časopisa „Auto Bild“ pa sa osam pobeda na testovima pneumatika Nokian ima najveći broj pobednika na testovima u poređenju sa svim ostalim brendovima. U 113 izveštaja sa testova od jeseni 2011. do proleća 2014., Nokian pneumatici su bili 66 puta pobednici na testu ili su pripadali najboljoj skupini pobednika testa, a 48 puta su dobili ocenu dobar - i to samo u srednjoj Evropi. Kod vulkanizera se u ponudi nalaze Nokian pneumatici za zamenu pneumatika takođe i sa felnama kao kompletni točkovi. Trgovinski lanac za pneumatike i servisna mreža Vianor kompanije Nokian Tyres Vianor Srbija