06.03.2014.

KUMHO TYRE dobitnici nagrade iF Product Design Award

Kumho gume, dobitnici su priznanja iF Design Awards, jedne od tri najvećih svetskih i najprestižnijih nagrada za dizajn, dokazujući svoju savršenost u ovom domenu high-end guma visokih performansi.

Predsednik i izvršni direktor Kumho guma,  Kim Čang-Kju, nedavno je objavio dobijanje priznanja iF Design Awards 2014 u Nemačkoj, za svoje S-UHP gume ECSTA PS91 i Kumho HS51.

Internacionalno renomirani iF Design Awards, sa 60 godina dugom istorijom, smatra se jednom od tri najznačajnije nagrade za dizajn u svetu, zajedno sa Red Dot Design Awards i IDEA Design Award. Posebno je značajno, da se ovde ne ocenjuje samo dizajn, već i i brojni drugi faktori, kao što su materijal, zadatak, inovativnost, ekologija, funkcionalnost, udobnost i bezbednost.

Ove godine, iF Design Awards su prepoznali posebnost u dizajnu proizvoda, dizajn paketu i komunikacionom dizajnu, dodelivši modelima Kumho guma,  ECSTA PS91 i HS51 nagradu u kategoriji proizvoda za dizajn.

ECSTA PS91 je opisana kao super-ultra guma visokih performansi, (UHP) S-guma, optimizovana za visoke zahteve super automobila i kao unapređena verzija konvencionalnih UHP guma u svakom pogledu. Pohvale dizajn stručnjaka, za njegov sportski i dinamičan izgled sa oznakom trkačke zastave i simbolom trkačke staze, ugraviranim na gazećem sloju i bočnog zidu. S druge strane, dizajn HS51, inspirisan jasnim svetlima grada, ima premium izgled i izvanredne performanse u vožnji, kao  i brzinu.

Ovo je još jedna u nizu nagrada za Kumho gume u poslenjih nekoliko godina, čime je potvrdila svoju posvećenost da unapredi svoju konkurentnost dizajna. Kumho je već osvojio nagrade za dizajn proizvoda iF Design Awards u 2010. i 2012. godini, takodje i Red Dot Design Awards u dve uzastopne godine u 2012. i 2013.