29.03.2024.

Classic-UMM Team i MatraX gume na Dakar Classic 2024. s kultnim UMM Alterom

Uvod

Nakon Dakar Classic 2024., MatraX Tires s ponosom ističe sponzorstvo i saradnju s timom Classic-UMM. Ovo partnerstvo simbolizuje uzbudljiv spoj nasleđa, izdržljivosti i visokih performansi, utelovljujući predanost duhu motosporta.

Suština relija Dakar

Reli Dakar, test vještine i izdržljivosti, zacementirao je svoje mjesto kao oličenje off-road relija. Nastao kao surovo putovanje od Pariza do Dakara, sada izaziva učesnike na raznolikim terenima Saudijske Arabije, nastavljajući svoje nasleđe kao teško iskušenje za najrobusnija vozila i izdržljive vozače.

Classic-UMM UMM tim

Alterom kroz surove krajolike Dakara upravljao je iskusni reli vozač, João Costa, poznat po svojoj vještini i odlučnosti. Nadahnut legendarnim Joséom Megreom, likom koji je sinonim za reli Dakar i marku UMM, Costa ima za cilj odati počast ovoj ostavštini. Podržava ga tehnička oštroumnost Carlosa Barbose, poznatog kao "Tucha" i strateški navigacijski uvid Luísa Galvãoa. Zajedno, oni čine zastrašujući tim, odražavajući Megreov duh i spremnost za napor.

UMM Alter: Nasleđe na točkovima

UMM Alter predstavlja svetionik portugalskog automobilskog inženjerstva. Njegova istorija na reliju Dakar bogata je pričama o izdržljivosti i robusnosti. Vozilo, sinonim za otpornost, prikladan je izbor za Dakar Classic, spremno dodati novo poglavlje svojoj legendarnoj ostavštini.

MatraX gume: projektovane za ekstreme

Na ovom izazovnom putovanju, UMM Alter je bio opremljen gumama MatraX Veragua M/T. Dizajnirane za najzahtjevnije terene, ove gume pružaju vrhunsko prianjanje i neusporedivu izdržljivost, utelovljujući naš duh inovacije i izvrsnosti u proizvodnji guma.