11.03.2015.

BIVŠI DIREKTOR MARKETINGA KUMHO EVROPA VRAĆA SE KAO PREDSEDNIK

Čarls Kim je imenovan za predsednika, Kumho Tire Evropa. Kim, koji je bio na funkciji direktora marketinga u evropskoj filijali kompanije od sredine 2011. do kraja 2012. godine, preuzeo je svoju novu funkciju 2. marta.

Poznat po svojim žestokim istupima ali i kao veoma sposoban, Kim je zaposlen u kompaniji već 24 godine. Nakon pet godina rada u kompani u svojoj rodnoj Koreji, imenovan je za menadžera marketinga i prodaje Kumho Australije. A zatim je postavljen u SAD, gde narednih pet godina obavlja više najviših rukovodećih funkcija za Kumho Severna Amerika.

Početkom 2013. seli se u Vijetnam, gde je bio odgovoran za planiranje, finansije, ljudske resurse i prodaju u ultra modernoj fabrici Kumho guma.

Iako relativno kratak, prethodni Kimov boravak u Evropi je ostavio traga. Kampanje za TV i štampu, koje su tada pokrenute, uspešno su se i dalje razvijale, a njegovo insistiranje da kompanija da drušveni doprinos na teritoriji gde se nalazi, dovelo do niza značajnih "projekata sa dobrom namerom" - na primer u Nemačkoj, gde je kompanija bila glavni donator u dobrotvorne svrhe SOS-Kinderdorfer i u Velikoj Britaniji svojom snažnom kampanjom Cash for Causes. Kim sa značajnim evropskim i svestranim globalnim iskustvom, dodatno će pojačati značajan napredak koji je Kumho ostvario u regionu. Pod njegovim organizacionim vođstvom može se očekivati ubrzani razvoj prodajnih i marketinških delovanja na ključnim evropskim tržištima, kao i u važnim poslovnim poduhvatima kao što je prva ugradnja.