Tigar gume

Pirotski Tigar je srpski brend sa veliki ugledom i dugom tradicijom koji je od 2009. godine u vlasništvu francuske kompanije Michelin. Tigar postoji od 1935. godine, kada je počela proizvodnja gumene obuće, što je vrsta proizvoda kojoj se Tigar danas uspešno vraća, uz izvoz gumenih čizama za vojske širom sveta.

Tigar tržištu nudi i veliki broj drugih proizvoda od gume, uz kontinuiranu proizvodnju auto guma veoma popularnih u Srbiji i regionu. Michelin namerava da Tigar Tyres narednih godina postane jedan od evropskih lidera u proizvodnji auto guma povoljne cene, uz proširenje kapaciteta na 12 miliona guma godišnje i upošljavaje 2500 radnika. Tigar u fabrici u Pirotu proizvodi i gume za motocikle koje nose Michelin znak, a sve auto i moto Tigar gume imaju isti sastav kao Michelin pneumatici. Najprodavanije Tigar gume su SIGURA i WINTER1.

SIGURA je letnja guma namenjena porodičnim automobilima niže i srednje klase sa odličnim ukupnim perfonmansama, dok je WINTER1 najpopularnija zimska guma u Srbiji odlična za sneg i mokre kolovoze, pri čemu je mnogi vozači koriste tokom cele godine. PRIMA guma namenjena je luksuznijim automobilima sa naglaskom na upravljivost i udobnost, a u istu klasu spada i model SYNERIS, dok je HITRIS guma za nešto energičniju vožnju, idealna za automobile srednje i više klase. Sve modele Tigar proizvodi u široj/većoj EXTRA LOAD varijanti.