Najbolje zimske gume - Nokian WR SUV 3

Zimski pneumatici Nokian su pobednici na testovima, novi Nokian WR SUV 3 High Performance zimski pneumatik za oštre zimske uslove kompletira WR ponudu pneumatika

Zimski pneumatici Nokian su pobednici na testovima zimskih pneumatika za 2012. godinu najznačajnijih nemačkih auto časopisa „Auto Bild“, „auto motor sport“ i „AUTOStraßenverkehr“ i ocenjeni su kao najbolji zimski pneumatici. Pobednici na testovima vodećeg svetskog specijaliste za zimske pneumatike Nokian Tyres iz Finske dobili su najbolje ocene „odličan“, „veoma vredan preporuke“ i „vrlo dobar“ te time dokazali njihov visok stepen bezbednosti u vožnji i veoma nisku potrošnju goriva.

 Nokian pneumatici bili su pobednici na preko 20 testova zimskih pneumatika auto časopisa u Nemačkoj i Evropi prošle zime, a na prvom mestu našli su se na više od polovine svih testova. Najbolju ocenu „dobar“, nemački auto klub ADAC i organizacija za zaštitu potrošača „test Stiftung Warentest“dodelili su pneumaticima ovog vrhunskog brenda. Nokian zimski pneumatici bili su takođe pobednici i na testovima zimskih pneumatika u 2011. godini. U 97 izveštaja sa testova počev od jeseni 2011. do proleća 2013., Nokian pneumatici su bili 54 puta pobedednici testa a 43 puta su dobili ocenu dobar.

Novinu ove zime predstavlja robusni High Performance zimski pneumatik Nokian WR SUV 3 sa izuzetnim prijanjanjem na snegu zahvljajući kramponima za sneg koji omogućavaju višestranu upotrebljivost na SUV vozilima.

Nokian kao pronalazač zimskog pneumatika pruža veliki asortiman zimskih pneumatika. Zimski pneumatik Nokian WR za putnička vozila je kod trgovaca pneumatika dostupan u 85 veličina od 13 do 20 cola za brzinske indekse T do W (190 – 270 km/h). I novi WR D3 je dostupan u pet veličina a WR A3 u deset veličina. WR zimski pneumatik razvijen je posebno za srpske vremenske uslove i visoke brzine na srpskim auto putevima.

Najbolji pneumatici se pronalaze na sledeći način: Dati brend treba da je pobednik renomiranih testova pneumatika. Vrlo dobri, nezavisni rezultati sa testova za neki pneumatik predstavljaju racionalan način donošenja odluke o kupovini pneumatika.

Izuzetno ponašanje na snegu i lapavici novog Nokian WR SUV 3

 

Nokian WR SUV je u potpunosti prilagođen promenljivoj srpskoj zimi i omogućava izuzetno prijanjanje zimi i odlično ponašanje pri vožnji za SUV vozila. Njegovi kramponi se čvrsto zabadaju u sneg. Zimski pneumatik Nokian SUV pruža zaštitu od akvaplaninga na mokrom kolovozu i na snežnoj lapavici te savladava pouzdano sva zimska iznenađenja. On se lako kotrlja sa preciznim upravljanjem i dobrim balansom podjednako na snegu, snežnoj lapavici i suvom kolovozu. Sveobuhvatni program sa 39 veličina nudi felne u dimenzijama od 15 do 21 cola za manja i veća SUV vozila.

Nokian WR Suv 3 možete pogledati ovde >>.

 Nokian WR: Fantastičan na snegu, najkraći put kočenja, odličan hendling, niska potrošnja goriva

 „Auto Bild“ hvali Nokian WR A3: „Prednosti: odlične karakteristike u pogledu upravljivosti na snegu, mokroj i suvoj podlozi, stabilno bočno vođenje i precizan odgovor na pokrete upravljača, najkraći put kočenja na mokroj i suvoj podlozi, niska potrošnja goriva“. Za Nokian WR D3, „auto motor sport ocena“ glasi: „Odlične performanse na snegu, kratak put kočenja na suvom, uravnoteženo ponašanje u vožnji“. ADAC na ovaj način sažeto iznosi rezultat sa testa za Nokian WR D3: “Prednosti: Veoma izbalansiran pneumatik, dobar za sneg” i „dobar“ „na visokom nivou“. „test Stiftung Warentest“ preporučuje ga kao „naš savet“. Najkraći put kočenja na vlažnoj i suvoj podlozi od svih pneumatika plus 99 od 100 poena na snegu za finske pneumatike dokaz je visokog kvaliteta.

Zimski indikator dubine profila sa pahuljicom za više bezbednosti

Nokian neprestano unapređuje svoje pneumatike kroz jedinstvene inovacije. Zimski indikator dubine profila sa pahuljicom na Nokian WR zimskim pneumaticima prikazuje dubinu profila brojevima od 8 do 4 u milimetrima. Pahuljica ostaje vidljiva do dubine profila od 4 milimetara. Kada nestane, rizik postaje veći i trebalo bi zameniti zimske pneumatike. Ovu inovaciju nema nijedan drugi proizvođač pneumatika.

Istraživanja su dokazala da je za vozače automobila lapavica opasnija od leda ili akvaplaninga. Rizik od nastanka nezgode sa smrtonosmim posledicama je kod lapavice pet puta veći nego što je to slučaj na suvom kolovozu.

„Sa smerom okretanja usklađeni profil pneumatika Nokian WR D3 štiti od akvaplaninga na lapavici zahvaljujući odvodnom žlebu koji izbacuje lapavicu (Slush Blower), što je naša najnovija inovacija. Odvodni žleb za lapavicu bukvalno katapultira lapavicu i vodu iz profilnih kanala pneumatika. Zbog toga dolazi do pojave akvaplaninga na lapavici tek pri višoj brzini. Polirani kanali uz to brže odvode lapavicu i vodu“, objašnjava Juha Pirhonen, direktor razvoja kompanije Nokian. Vrhunski nordijski brend poseduje ogroman know-how u vezi testova na lapavici i sprovodi opsežna ispitivanja na prirodnom ledu. Testove na lapavici ne sprovodi ni jedan drugi proizvođač pneumatika u fazi razvoja kao ni testove na prirodnom ledu.

Zahvaljujući najstrožim ispitivanjima, Nokian pneumatici pružaju maksimalnu bezbednost na snegu, ledu, lapavici, mokrom i suvom kolovozu. Zbog toga su su njihovi rezultati u izveštajima sa testova časopisa izvanredni.

Novi Nokian Hakkapeliitta zimski pneumatik za najoštrije zimske uslove

Nokian predstavlja i novi zimski pneumatik za najoštrije zimske uslove: Novu generaciju Nokian Hakkapeliitta zimskih pneumatika - najpoznatijeg zimskog pneumatika na svetu. U Skandinaviji i Rusiji su Nokian Hakkapeliitta zimski pneumatici veoma cenjeni, jer su oni optimalno prilagođeni oštrim nordijskim zimama. U Srbiji ovi pneumatici su najbolji na terenima sa mnogo snega, leda i lapavice, pa se sada i tu mogu nabaviti kod vulkanizera.

Novi Nokian Hakkapeliitta R2 savladava i najekstremnije zimske uslove. Sa milionima kristala tvrdih kao dijamant u gumenoj smeši on se bukvalno zabada u sneg i led. Ovaj najbezbedniji, najkomforniji i najpouzdaniji Nokian zimski pneumatik bez šiljaka je i "najzeleniji" zahvaljujući izuzetno niskom otporu kotrljanju, niskoj potrošnji goriva i velikoj kilometraži.

Za SUV vozila sada postoji novi Nokian Hakkapeliitta R2 SUV sa nordijskim komforom i maksimalnom stabilnošću. On predstavlja spoj najjačeg zimskog prijanjanja kao i preciznog, uzbudljivog hendlinga korišćenjem inovacija kao što su kristali dijamanatske tvrdoće.

Nokian Hakkapeliita kolekciju guma pogledajte ovde >>.

 Svetski rekord: Nokian zimski pneumatici su najbrži sa brzinom od 335,713 km/h na ledu

Nokian serijski zimski pneumatici drže nov Ginisov svetski rekord automobilom sa maksimalnom brzinom od 335,713 km/h na ledu i oni su najbrži od svih.

Nokian Tyres poseduje preko 75 godina iskustva sa pneumaticima za ekstremne vremenske uslove. Bezbednost i ekologija nalaze se na prvom mestu. Zbog toga Finci neprekidno rade na smanjivanju otpora kotrljanju a time i na smanjenju potrošnje goriva vaših pneumatika, a vode računa i o niskoj emisiji štetnih materija pri proizvodnji. Za proizvodnju Nokian zimskih pneumatika koriste se isključivo prečišćena, niskoaromatična ulja.

 Nokian WR zimski pneumatici poseduju maksimalne ocene na oznaci pneumatika

Nova EU oznaka za pneumatike pojednostavljuje vozaču automobila upoređivanje različitih pneumatika. Nokian WR zimski pneumatici postigli su vrhunske ocene na oznaci za pneumatike u poređenju sa vrhunskim konkurentima. Upravo za ocjenjivanje zimskih pneumatika nisu ni izdaleka dovoljni tri navedena kriterijuma na oznaci pneumatika - prijanjanje na mokroj podlozi, potrošnja goriva i buka. Od izuzetnog značaja za bezbednost je ponašanje zimskog pneumatika na snegu, ledu i lapavici ,a ti se kriterijumi ne vrednuju na oznaci pneumatika. Ona ne pruža nikakve informacije ni u pogledu zaštite od akvaplaninga, dugovečnosti i kilometraže. Zbog toga bi vozači automobila trebali da se podrobnije informišu putem izveštaja sa testova automobilskih časopisa, kod specijalizovanih trgovina i proizvođača pneumatika. Nokian WR kolekciju pogledajte ovde >>.

Kod vulkanizera, za zamenu pneumatika, u ponudi se nalaze povoljni Nokian pneumatici, takođe i sa felnama kao kompletni točkovi za zimu. Stare zimske pneumatike bi trebalo zameniti novim ako je dubina profila manja od četiri milimetara.

 www.nokiantyres.com

Trgovinski lanac za pneumatike i servisna mreža Vianor kompanije Nokian Tyres:

http://vianor.com/