16.06.2020.

Novi generalni direktor Nokian Tyres u prošlosti je montirao pneumatike

Juka Mojsio

Novi generalni direktor Nokian Tyres u prošlosti je montirao pneumatike. Sada nam pomaže da idemo napred.

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo našeg novog predsednika i generalnog direktora: Juka Mojsio. Jukino imenovanje smo objavili prošle nedelje, a sada bismo da vam pružimo malo detaljniji uvid u njegovu radnu biografiju.

Kao prvo, Juka ceni to što radite – i sam je bio u vulkanizerskoj radnji. Prvi posao iz mladosti bio mu je montiranje pneumatika na porodičnoj benzinskoj stanici, tako da pneumatici za njega nisu samo roba, već i deo porodične istorije. Veoma je prigodno što se nakon uspešne 30-godišnje karijere točak okrenuo i ponovo ga doveo do pneumatika.

 Juka ima dokazano iskustvo u omogućavanju rasta multinacionalnih kompanija. Za 11 godina koje je proveo na dužnosti generalnog direktora na prethodnom radnom mestu, vrednost njegove kompanije porasla je više od šest puta od trenutka kada je u nju došao. U razgovoru sa timom Nokian Tyres prošle nedelje istakao je da je takav rast rezultat pre svega slušanja, pa tek onda delovanja, a ne obrnuto. U narednih nekoliko meseci radiće na tome da sasluša vaše potrebe dok iscrtavamo put ka napretku.

Verujemo da će Jukina mešavina iskustva (naročito u vulkanizerskoj radnji!) i stručnosti predstavljati odličnu kombinaciju i željno iščekujemo da ga upoznate.