28.11.2019.

Asortiman zimskih pneumatika Nokian Tyres: Vrhunski zimski pneumatici pomažu vam da ukrotite sve vremenske uslove

 

Neočekivane promene zimskog vremena u poslednje vreme su sve češće širom Evrope. Jaka kiša je sve češća, što povećava količinu uvek opasne lapavice, dok je vožnja po suvim putevima takođe česta. Ako želite da izađete na kraj sa hirovima evropske zime, najseverniji proizvođač pneumatika na svetu nudi vam asortiman visokokvalitetnih zimskih pneumatika na koje možete da se oslonite. Najnoviji član porodice zimskih pneumatika Nokian Tyres za predstojeću zimsku sezonu je Nokian WR Snowproof koji će vam pružiti bezbednu i komfornu vožnju.

Nokian WR Snowproof je novi vrhunski zimski pneumatik napravljen tako da pruža najveću moguću bezbednost na putovanjima u promenljivim zimskim uslovima. Ovaj pneumatik vam pruža izuzetnu kombinaciju prvoklasnog prianjanja i predvidivog i balansiranog upravljanja u cilju zadovoljavanja potreba centralnoevropskih vozača u zimskom periodu.

Nokian WR Snowproof pruža izuzetno zimsko prianjanje na putevima pokrivenim snegom ili lapavicom – ta karakteristika je za mnoge vozače očekivana, ali vrlo često i potrebna. Čvrsto prianjanje zasnovano je na novom konceptu Alpine Sense Grip, a zahvaljujući jedinstvenoj gumenoj smesi Alpine Grip, pneumatik dobro funkcioniše u širokom temperaturnom rasponu, od blagih do ledenih zimskih uslova.

„Kod ovog vrhunskog, ekološkog zimskog pneumatika, svaki blok gazeće površine i svaka lamela imaju posebnu ulogu u pružanju bezbedne i ugodne vožnje. Upravljanje je balansirano i lako se kontroliše čak i u neočekivanim situacijama. Nokian WR Snowproof ima veoma nizak otpor kotrljanja, što za posledicu ima manju potrošnju goriva i smanjene emisije štetnih gasova,” objašnjava Martin Dražik, proizvodni menadžer u kompaniji Nokian Tyres Europe.

Novi pneumatik nudi se u brzinskim kategorijama Q (160 km/h), T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) i W (270 km/h), a sveobuhvatni raspon veličina pokriva 55 artikala od 16 do 20 inča. Novi Nokian WR Snowproof biće dostupan kupcima od jeseni 2019. godine.

Bezbrižnost na zimskim putevima za vozače SUV vozila

Zimski pneumatik Nokian WR SUV 4 posebno je namenjen vozačima SUV vozila u Centralnoj Evropi i konstruisan je tako da obezbedi najbolje performanse po snegu, lapavici i jakoj kiši. Bilo da vozite po autoputu, gradskoj gužvi ili živopisnim alpskim putevima, osećaj u vožnji je kontrolisan i predvidiv, kako na klizavom tako i na suvom putu. Ovaj vrhunski pneumatik pruža izuzetnu kombinaciju performansi na snegu, upravljivosti na mokroj i vlažnoj podlozi, kao i otpornosti na plivanje. U poređenju sa pet konkurenata u oblasti vrhunskih pneumatika, Nokian WR SUV 4 je bio neprevaziđen u bočnom prianjanju na snegu i kočenju na snegu i ledu.

„Svestrane zimske karakteristike, izuzetna upravljivost i posebna konstrukcija namenjena SUV vozilima čine Nokian WR SUV 4 optimalnim pneumatikom za centralnoevropsku zimu”, kaže M. Dražík.

Nokian WR SUV 4 nudi se u brzinskim kategorijama H (210 km/h), V (240 km/h) i W (270 km/h), a sveobuhvatni raspon veličina pokriva 57 artikala od 16 do 21 inča.

Sportsko upravljanje, prvoklasno prianjanje na snegu

Sportski zimski pneumatik Nokian WR A4 pruža optimalnu kombinaciju pouzdanog zimskog prianjanja i upravljivosti uz visoke performanse. Omogućava balansiranu vožnju sportskih automobila u lako promenljivim zimskim uslovima. Nokian WR A4 ima asimetričnu šaru gazeće površine, što mu omogućava da precizno i brzo reaguje na upravljanje, kako na čistim kolovozima tako i na lapavici. Izuzetna upravljivost i mogućnost savladavanja svih elemenata zimskog vremena zasnivaju se na nekoliko inovacija. U slučaju snežnih padavina, zadržava pouzdano prianjanje i na dubokom snegu i na uvek opasnoj lapavici. Uvek možete da se oslonite na njega kako biste bezbedno stigli do kuće. Nokian WR A4 ima ekstremno nizak otpor kotrljanja, bolju ekonomičnost i manje emisije opasnih gasova od svojih tradicionalnih konkurenata.

„Bezbednosne karakteristike pneumatika Nokian WR A4, šampiona u borbi sa promenljivim zimskim vremenom, fino su podešene u opitnom centru ’Beli pakao’ kompanije Nokian Tyres u arktičkom okruženju u Ivalu u Finskoj. Jedinstven način testiranja plivanja pneumatika na lapavici koji nam je dostupan na našoj opitnoj stazi u Nokiji omogućio nam je da svojstva pneumatika za vožnju po lapavici dovedemo na novi nivo. Primerne mokre i suve karakteristike definisane su na centralnoevropskim opitnim stazama u Nemačkoj i Španiji”, navodi M. Dražik.

Izbor veličina ovog vrhunskog zimskog pneumatika za vozila visokih performansi pokriva veličine od 16 do 21 inča i brzinske kategorije od H (210 km/h) do W (270 km/h). Sveoubuhvatan izbor takođe uključuje i veličine za moderne električne automobile, kao što je Tesla Model S.

Pneumatici Nokian Weatherproof – za celu godinu

Porodica proizvoda Nokian Weatherproof pruža jednu od najopsežnijih paleta proizvoda na centralnoevropskom tržištu za segment univerzalnih pneumatika i konstruisana je za vozače kojima je potrebna bezbedna opcija za sneg i lapavicu, ali koji žele i leti da voze lako i efikasno. Sve veličine su označene simbolom pahuljice (3PMSF) koja označava da su pneumatici zvanično odobreni za zimsku upotrebu. Porodica visokoperformantnih zimskih pneumatika Nokian Weatherproof staće na kraj ruletu sa menjanjem pneumatika koji muči vozače svakog proleća i svake jeseni. Revolucionarni koncept pneumatika za sve vremenske uslove kompanije Nokian Tyres kombinuje pouzdanu zimsku bezbednost sa preciznom stabilnošću vožnje i čvrstim upravljanjem.

„U nedavno objavljenom testu univerzalnih pneumatika koji je sproveo nemački automobilistički klub ACE Lenkrad, Nokian Weatherproof je dobio preporuku. ACE Lenkrad je istakao Nokian Weatherproof kao sveukupno dobar pneumatik sa visokim performansama u ekstremnim uslovima na putevima pod snegom. Porodica proizvoda Nokian Weatherproof je bezbedna pri niskim temperaturama i pruža snažno prianjanje i precizno kočenje čak i na snegu,” kaže Martin Dražik.

Još jedna prednost je duži radni vek gazeće površine zahvaljujući prirodnim uljima u gumenoj smesi. Uz tako izdržljivu gazeću površinu moći ćete da napravite dobru kilometražu u svim sezonama. Budući da se Nokian Weatherproof lako kotrlja, trošićete manje goriva i emitovaćete manje CO2.

Nokian Tyres je ekspert za pneumatike u svim zimskim uslovima 

Kao najseverniji proizvođač pneumatika, Nokian Tyres je ekspert za zimske pneumatike za sve zimske uslove. Otkako je kompanija razvila prvi zimski pneumatik na svetu, napravljena su mnoga poboljšanja i tehnološka unapređenja u cilju omogućavanja bezbedne i bezbrižne vožnje.