13.09.2015.

Nokian Tyres predstavlja prvi zimski pneumatik na svetu u klasi AA koja se odnosi na prijanjanje na mokrom i efikasnost u potrošnji goriva kao i prvi zimski pneumatik na svetu u klasi A za prijanjanje na mokrom za putnička vozila
















Prvi zimski pneumatik na svetu u najboljoj klasi A oznake za pneumatike za prijanjanje na mokrom i efikasnost u potrošnji goriva
Nokian WR SUV 3, napravio je Nokian Tyres. Naravno i prvi zimski pneumatik na svetu u klasi A za prijanjanje na mokrom za putnička vozila Nokian WR D4, predstavlja Nokian Tyres.U ponudi veoma obimnog vrhunskog programa zimskih pneumatika nalaze se novi Nokian WR D4, Nokian WR SUV 3, NokianWRC3 pneumatik za transportna vozila i Nokian Weatherproof za sve vremenske uslove, a ponudu upotpunjuju Nokian WR Apneumatik za snažne automobile sa vrhunskim učinkom te višestruki pobednik na testovima NokianWRD3.

Inovativni Nokian WR SUV 3 zimski pneumatik za SUV vozila sa najboljim prijanjanjem na mokrom i najmanjom potrošnjom goriva u klasi A skraćuje put kočenja na mokrom čak i do 18 metara i štedi potrošnju goriva do 0,6 litara/100 km (veličina 265/50 R19 V). Nokian Twin Trac SUV Silica gumena smeša za prijanjanje na snegu i mokroj podlozi (Nokian Twin Trac SUV Silica rubber compound) omogućava najjače prijanjanje i najnižu potrošnju goriva, a aramidna tehnologija bočnog zida (Nokian Aramid Sidewall technology) garantuje najviše čvrstoće. ModerniNokian WR SUV 3 u klasi AA je pravi zimski SUV pneumatik, dolazi iz kompanije koja je pionir na planu zimske bezbednosti i ekološke vožnje i razvijen je posebno za srpske vozače SUV vozila.

Novi Nokian WR D4 pneumatik za putnička vozila poseduje najbolje prijanjanje na mokrom u klasi A i nudi kao šampion u prijanjanju jedinstvene inovacije. Ovaj svestrani kameleon za zimske uslove na putevima kreće se bezbedno na mokrim i snegom zavejanim putevima. Ovaj uzvišeni vladar nad zimskim uslovima Nokian WR D4 iz kompanije koja je pionir na planu zimske bezbednosti prijanja čvrsto po kiši, snegu i lapavici i ima najkraći put kočenja u promenljivim srpskim zimskim vremenskim uslovima. Nokian optimizovani profilni blokovi lamela (Nokian Block Optimized Siping) i Nokian Twin Trac SUV Silica gumena smeša za prijanjanje na snegu i mokroj podlozi (Nokian Twin Trac Silica) pružaju punu kontrolu upravljanja i čvrsto prijanjanje u ekstremnim situacijama.

Nokian WR SUV 3 sa Nokian Twin Trac SUV Silica gumenom smešom za prijanjanje na snegu i mokroj podlozi i Nokian aramidnom tehnologijom bočnog zida

Novi „zeleni“ WR SUV 3 (veličina 265/50 R19 V) izumitelja zimskog pneumatika idealno je prikladan za svestranu primenu na SUV vozilima poput Porsche Cayenne, Audi Q7, BMW X5, Volkswagen Amarok, Volkswagen Touareg, Mercedes Benz ML, Jeep Grand Cherokee ili Volvo XC 60.

Finski Nokian WR SUV 3 bazira na jedinstvenom iskustvu vodećeg svetskog specialiste za zimske pneumatuike u ekstremnim uslovima i u neprikosnovenom savlađivanju svih zimskih vremenskih uslova.

Sa Nokian Twin Trac SUV Silica gumenom smešom za prijanjanje na snegu i mokroj podlozi(Nokian Twin Trac Silica) i Nokian aramidnom tehnologijom bočnog zida (Nokian Aramid Sidewall technology) i velikom čvrstoćom u novoj veličini 265/50 R19 V Nokian WR SUV 3 je dobro opremljen za zahtevnu primenu na SUV vozilima. Ove inovacije pružaju vozačima u promenljivim srpskim zimskim uslovima najčvršće prijanjanje na mokrom i snegu u celokupnoj industiji uz visoku efikasnost potrošnje goriva i precizno upravljanje u kombinaciji sa izuzetno dugim vekom trajanja. U budućnosti će ista tehnologija biti primenjena i kod ostalih Nokian Tyres zimskih pneumatika.

Nokian WR SUV 3 veličine 265/50 R19 V sa performansama AA klase u skladu sa EU propisom o etiketiranju pneumatika je prava ovogodišnja zimska novost i vrhunski model SUV pneumatika. Nokian WR SUV 3 je već pobednik na testovima časopisa „Auto Bild allrad“, „OFF ROAD“ i „SUV MAGAZIN“ 2014. u ostalim veličinama. On je u raznim dimenzijama od 14 do 21 cola u brzinskim klasama T (190 km/h) do V (240 km/h) dostupan kod trgovca pneumatika.

Višebojac Nokian WR D4:18 metara kraći put kočenja prvog svetskog vrhunskog zimskog pneumatika u klasi A za prijanjanje na mokrom

Kao prvi svetski vrhunski zmski pneumatik u klasi A za prijanjanje na mokrom, u skladu sa EU propisom o etiketiranju, ostvario je univerzalni Nokian WR D4 pneumatik u poređenju sa pneumaticima klase F za 18 metara kraći put kočenja. Uz pomoć žleba za izbacivanje lapavice sprečava akvaplaning na mokrom i po snežnoj lapavici. Nokian optimizirani profilni blokovi lamela omogućuju snažnije prijanjanje u zimskim uslovima vožnje i doprinose boljem osećaju pri upravljanju. Svaki blok gazišta i svaka lamela sa stilski obrađenim profilom ima preciznu formu i funkciju.

Nokian Twin Trac Silica gumena smeša (Nokian Twin Trac Silica) pruža fantastično prijanjanje, izvanrednu otpornost na habanje i nisku potrošnju goriva usled niskog otpora pri kotrljanju. „Zeleni“ vladar nad zimskim vremenskim uslovima Nokian WR D4 finskog nosioca svetskog rekorda predstavlja novu generaciju naslednika pneumatika Nokian WR D3, višestrukog pobednika na testovima upoređenja auto časopisa „Auto Bild“ na testu zimskih pneumatika 2014. godine.

Sveobuhvatni program Nokian WR D4 za različite veličine dostupan je u dimenzijama od 14 do 20 cola u brzinskim klasama Q (160 km/h) do W (270 km/h). U širokoj paleti svestranih modela ovog „univerzalnog talenta“ nalaze se veličine koje su koncipirane naročito za sportske vozače, ali i optimalno prilagođene za moderne elektroautomobile. Specijalni modeli poseduju Flat Run tehnolgiju, sa kojom se može voziti i na praznom pneumatiku, i mnogi su označeni sa XL najvišim indeksom opterećenja kod pneumatika za osobne automobile. Mnoge veličine ovog pneumatika, šampiona po zimskim vremenskim uslovima, su posebno razvijene za Srbiju i sada su dostupne kod vulkanizera.

Nokian WR C3 zimski pneumatik za transportna vozila pruža besprekorne performanse za srpsku zimu.

Novi Nokian WR C3 zimski pneumatik suprotstavlja se preciznim prijanjanjem ekstremnim zimskim uslovima. Ispumpne lamele za vodu odstranjuju vodu ispod pneumatika na mokrom i zaleđenom kolovozu i tako omogućavaju sigurno prijanjanje. Ovaj ekonomični prodajni hit je osmišljen za svestranu upotrebu na transporterima, dostavnim vozilima i poluteretnim kolima.

Dugovečan i lagan, bezbedno se kotrlja finski Nokian WR C3 zimski pneumatik po gradskim i seoskim putevima Srbije. Pored udobnost pri vožnji sličnoj onoj kao u osobnom vozilu i veoma niskom otporu pri kotrljanju optimira novi zimski pneumatik dodatno i upravljanje na zaleđenim, snegom zavejanim i mokrim cestama, što povećava stepen sigurnosti. Ovakav kvalitet zimske vožnje je svakako neophodan za profesionalne vozače.

Široki sortiment veličina Nokian WR C3 pneumatika omogućava svestranost i visoke performanse pri upotrebi, optimalno je prilagođen za moderne transportere, dostavna i poluteretna vozila u 22 veličine od 14 do 17 cola. Nova familija zimskih pneumatika vrhunske marke poseduje profil gazeće površine kako za laka tako i za teška vozila.

Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove – za udobnu i bezbedniju vožnju tokom cele godine – 2u1

Nova familija High-Performance Nokian Weatherproof pneumatika za sve vremenske uslove okončava redovni rulet zamene pneumatika, koji svakoga leta i zime nervira vozače. Nokian Weatherproof pneumatici za sve vremenske uslove su u istoj meri pravi 2u1 zimski i letnji pneumatici. Pri ovom vrhunskom revolucioniranom All-Weather konceptu Nokian pneumatika za sve vremenske uslove kombinuje se pouzdanost i sigurnost na planu zimske bezbednosti sa besprekornom stabilnošću u vožnji i preciznosti upravljanja Nokian letnjih pneumatika. Vrhunske inovacije pružaju komfornu i bezbednu vožnju tokom cele godine na srpskim putevima.

Multitalent Nokian Weatherproof zimski + letnji pneumatik osmišljen je za vozače koji žele da voze bezbedno po snegu i lapavici, i da se isto tako efikasno i bez poteškoća kreću i tokom leta. Dok su uobičajeni svesezonski pneumatici u stvari letnji pneumatici sa nekim zimskim osobinama, Nokian Weatherproof je pravi zimski pneumatik za Srbiju i ujedno vrhunski letnji pneumatik. 

Univerzalni finski pneumatici za sve vremenske uslove pružaju dugovečne performanse za moderna osobna vozila, SUV, poluteretna i dostavna vozila. Sve veličine ovog univerzalnog pneumatika za sve vremenske uslove su zvanično odobrene kao zimski pneumatici i poseduju simbol pahuljice (3PMSF). Nokian pneumatici za sve vremenske uslove značajno se razlikuju od uobičajenih svesezonskih pneumatika upravo zbog njihovih boljih zimskih performansi.

Ovaj udobni i dugovečni Nokian Weatherproof SUV omogućava izvanredno upravljanje na snegu, suvom i mokrom kolovozu i čak i po opasnoj snežnoj lapavici. Gumena smeša njegove gazeće površine koncipirana je za snažna SUV vozila. Vozi se mirno i štedi se gorivo tokom cele godine.

Neki celogodišnji pneumatici pružaju prosečne performanse na snegu, ledu i mokrom kolovozu

Neki vozači su bili razočarani sa svesezonskim pneumaticima. Oni trebaju isprobati nove Nokian pneumatike za sve vremenske uslove. Neki svesezonski pneumatici mogu da budu opasni, kada vreme zahladni a ulice se pretvore u zavejane, lapave i zaleđene površine. Ovi svesezonski pneumatici pružaju u najboljoj meri prosečne performanse na mokrom i suvom kolovozu. Sa jedinstvenom kombinacijom bezbednosti, bezbrižnosti i udobnosti u vožnji u svim vremenskim neprilikama, sa Nokian Weatherproof pneumatikom za sve vremenske uslove vozači ne moraju više da brinu o vremenskoj prognozi.

Nova familija Nokian Weatherproof pneumatika 2u1 za sve vremenske uslove nudi jedan od najvećih proizvodnih programa na tržišnom segmentu svesezonskih pneumatika u veličinama od 13 do 18 cola u brzinskim klasama T (190 km/h), H (210 km/h) do V (240 km/h). Nokian Weatherproof SUV dostupan je od 16 do 19 cola u brzinskim klasama H (210 km/h) i V (240 km/h). Novi Nokian Weatherproof C je posebno razvijen za transportere, dostavna i poluteretna vozila sa širokim spektrom veličina od 14 do 16 cola u brzinskim klasama R (170 km/h) do T (190 km/h).

Nokian WR zimski pneumatici su višestruki pobednici testova i postigli su brojne uspehe na ostalim testiranjima

Nokian WR zimski pneumatici, prilagođeni uslovima koji vladaju u Srbiji, su višestruki pobednici testova i ostvarili su brojne uspehe na ostalim testiranjima. Zimski pneumatik Nokian WR D3 je pobednik na testu zimskih pneumatika za 2014. nemačkog auto časopisa „Auto Bild“ sa najboljom ocenom „odličan“. Bezbedno ponašanje u vožnji i kratak put kočenja po snegu vrednovani su vrhunskom ocenom 2+. Ovaj zimski Nokian pneumatik je takođe pobednik na testovima za 2014. automobilskog kluba Evropa ACE, GTÜ udruženja za tehnički nadzor, Auto Bild allrad“, „OFF ROAD“, „SUV MAGAZIN“ i austrijskog automobilskog kluba ARBÖ. Takođe i na ovim testovima postigli su finski pneumatici najbolje ocene „odličan“ i „veoma vredan preporuke“.

Veliki program zimskih pneumatika vrhunske marke Nokian Tyres

Vrhunski brend Nokian Tyres nudi obiman program sa novim modelima Nokian WR D4, Nokian WR SUV 3 i Nokian WR C3 pneumatik za transportna vozila kao i novi Nokian Weatherproof za sve vremenske uslove, a ponudu upotpunjuju sportski Nokian WR A3 pneumatik za snažne automobile sa vrhunskim učinkom te njegov prethodnik i višestruki pobednik na testovima Nokian WR D3. Mnogobrojne veličine od 13 do 21 cola u brzinskim klasama Q (160 km/h) do W (270 km/h) nude se kod trgovaca pneumatika sa Nokian Tyres Satisfaction garancijom zadovoljstva za zamenu pneumatika za skoro sve automobilske modele, a mogu se dobiti i kao kompletni točkovi sa felnama.

www.nokiantyres.com

Trgovinski lanac za pneumatike i servisna mreža Vianor kompanije Nokian Tyres:

http://vianor.com/